online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Princu Albertu od Monaka uručeno priznanje “Ključ Grada Sarajeva”

Princ Albert Drugi od Monaka, prijatelj Bosne i Hercegovine, je dobitnik priznanja Ključ Grada Sarajeva. Priznanje mu je uručeno na ceremoniji u Sarajevskoj vijećnici. Ključ Grada Sarajeva dodjeljuje se afirmisanim ličnostima, koje su dale doprinos razvoju i očuvanju civilizacijskih vrijednosti.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka dodijelio je Princu Albertu Drugom od Monaka Ključ Grada Sarajeva. Na ceremoniji dodjele održanoj u Vijećnici, Princ od Monaka istakao je zalaganje Gradske uprave Sarajeva u realizaciji velikih projekata kao što je obnova Olimpijskog muzeja te organizacija Evropskog olimpijskog festivala mladih 2019.    

“Čast mi je da danas primim Ključ Grada Sarajeva na ovom simboličnom mjestu. Amblem grada za koji nas vežu najljepši ali, nažalost, i tragični događaji. Želim, gradonačelniče,  da vam kažem koliko sam počastvovan za ovu prijateljsku gestu, koja me dirnula. Vama i Gradskoj upravi od srca zahvaljujem i želim vam svu sreću u vašim narednim poduhvatima. Pomoći vam u ovom velikom projektu restauracije Olimpijskog muzeja Grada Sarajeva, ali također vidjeti sve eksponate koji su sačuvani bilo je veoma emocionalno kako za sve, tako i za mene. To, ustvari, pokazuje da olimpijske vrijednosti mogu da se izdignu iznad svih teškoća i da budu snažan simbol mira” ,kazao je Princ Albert Drugi od Monaka.

Ključ Grada Sarajeva s poveljom je priznanje koje Grad Sarajevo dodjeljuje istaknutim građanima Bosne i Hercegovine i stranim državljanima. Namijenjeno je afirmisanim ličnostima, koje su dale doprinos razvoju i očuvanju civilizacijskih vrijednosti, te posebno miru u svijetu. Ključ Grada Sarajeva simbolizuje trajnu vezu između stanovnika Sarajeva s ličnostima koje su zaslužile ovo priznanje.

“Velika čast i privilegija je danas ugostiti ovako važnog gosta posebno nakon prelijepe noći gdje smo prisustvovali ceremoniji otvaranja Olimpijskog muzeja. Grad Sarajevo nastavlja svoje aktivnosti kada je u pitanju međunarodna saradnja. Mi smo u četiri godine koje su iza nas, aktivno radili na tome da pozicioniramo i vratimo mjesto grada Sarajeva tamo gdje ono i pripada”, kazao je Abdulah Skakam gradonačelnik Sarajeva.

Podsjetimo, kako je i otvoren obnovljeni Olimpijski muzej u Sarajevu. Više od 28 godina nakon granatiranja, paljenja i rušenja Muzeja posvećenog 14. zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, građani Sarajeva dočekali su obnavljenje jednog od simbola glavnog grada BiH.

Amer Martinović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia