online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

TVSA/Video: Osim pandemije koronavirusa u fokusu trebaju biti i druge zarazne bolesti

Korona virus zauzeo je pažnju javnosti otkako se pojavila krajem 2019 godine u Kini. Mart 2020 godine, covid dolazi u Bosnu i Hercegovinu, te se fokus zdravstva i medicinskih istraživanja prebacuje upravo na ovaj virus. Sa Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu podsjetili su na opasnosti i ostalih zaraznih bolesti, i zašto je bitno što više izučavati ovakve pojave.

Prema informacijama kojim raspolažu u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, korona virus vuče porijeklo sa životinja. Osim covida, nekontrolisanje zdravlja životinja može prenijeti značajne zdravstvene probleme I na ljude.

Kako kažu sa Veterinarskog fakulteta, upravo kroz zaštitu zdravlja životinja, štite zdravlje ljudi.

Svoj doprinos borbi protiv pandemije korona virusa, laboratorije Veterinarskog fakulteta su dale izolovanjem genoma virusa SARS-CoV-2.

Iako pandemija još uvijek nije gotova, značaj ovakvih laboratorijskih analiza se ogleda u zaštiti zdravlja, i prevenciji scenarija kao što su izbijanje Covida 19.

Mašo Karavdić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia