online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Državni zastupnik Saša Magazinović pojasnio svoju kritiku na rad Opće bolnice: Nikog se ne ruši, treba nam efikasnije zdravstvo

Nikog se ne ruši, treba nam efikasnije zdravstvo. Tako je državni zastupnik Saša Magazinović pojasnio svoju kritiku na rad Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, objavljenu prije dva dana. Direktor ove zdravstvene ustanove Ismet Gavrankapetanović tvrdi da nije istina da im nedostaju anestetici i konci za šivanje te da očekuje javno izvinjenje Magazinovića. A nadležni ministar poručuje da građani imaju pravo kritizirati ono što im se ne dopada i pritom ističe da odbija bilo kakve teorije zavjere o rušenju rukovodstva Opće bolnice.

“Danas su drugu šili ruku u Općoj bolnici bez anestezije. Razlog – nemaju je. Radili su malo debljim koncem. Razlog – nema tanjeg. Valjda im prešlo od KCUS-a…”, ovo je objava državnog zastupnika Saše Magazinovića na njegovom Twitter profilu.

“Nezadovoljstvo pacijenta koji promijeni tri institucije gdje u jednoj provede vrijeme samo da bi dobio uputnicu za drugu, u drugoj mu šiju ruku na živo, a u trećoj treba dobiti injekciju, a prije toga treba kupiti tu injekciju ne može izazvati zadovokljstvo građana, i to nije ništa novo. Znamo da nam je zdravstvo tako, i to treba popravljati, a ne kritiku doživljavati kao lični napad, nije usmjereno ni proitv koga. Prvi Gavrankapetanopvić ima moju podršku da nastavi s radom, tako da ne trebaju nervozne reakcije nego namjera je da se situacija poboljša u svim zdravstvenmim ustanovama, pa i u toj”, pojašnjava Saša Magazinović, zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH (SDP).

Navode o tome da Općoj bolnici nedostaju osnovna sredstva za rad kao što su anestetici i konci za šivanje, demantira direktor Ismet Gavrankapetanović. Dodaje da je to ružna kampanja protiv ove zdravstvene ustanove.

“Čim sam saznao za objavu gospodina Magazinovića provjerio sam to i to je potpuna neistina. Iz Apoteke, Urgentnog centra i operacionih sala, rečenica ide da najmanje za godinu dana imamo anmestetika, konaca različite debljine, jednostavo neistina potpuna. Ja očekujem od gospodina Magazinovića koji je državni zastupnik da se izvine”, istakao je Ismet Gavrankapetanović, generalni direktor Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

“Pa divno je ako imaju, ako imaju ja ću se izviniti ako se oni izvinu pacijentu kojem su šili ranu na živo. Opet ponavljam da Opšta bolnica i njen menadžment imaju moju podršku i trebaju se osloboditi sujeta i na kritiku gledati dobronamjerno, a ne kao da je to nečije rušenje kao što i nije”, kazao je Magazinović.

Da apsolutno nije riječ o rušenju rukovodstva Opće bolnice, tvrdi i ministar zdravstva KS.

“Morate da shvatite jednu stvar da Saša Magazinović nije uvijek SDP kada nešto kaže, ima li on pravo kao građanin da nešto kaže. S indignacijom odbijam bilo kakve teorije zavjere, Opća bolnica ostaje kakva jeste, ide u pravcu bolnice i prof Gavrankapetanopvić ostaje direktor, ali isto tako i naši građani imaju pravoo da kritikuju sve ono što im se ne dopada”, kazao je Haris Vranić.

“Mi pripadamo Skupštini KS, mi naravno poštujemo svog osnivača i instrukcije, ali ponašamo se kao prava zdravstvena institucija, težimo da budemo zdravstvena institucija koja će biti potpuno neovisna od političkih ili bilo kakvih uticaja”, rekao je Gavrakapetanović.

Državni zastupnik Saša Magazinopvić zaključuje da se direktori i vlade mijenjaju, a da su život i zdravlje nepredvidivi i zajedno moramo napraviti efikasnije zdravstvo, bilo da je riječ o nedostatku materijala, eventualnim nestručnim ljekarskim reakcijama ili složenom putu pacijenta.

Dženita Bravić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia