online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Ukoliko ne bude riješen višegodišnji problem izlijevanja fekalnih i oborinskih voda, stanovnici Rakovice najavljuju proteste

Problem kanalizacione mreže koji imaju stanovnici Rakovice traje godinama . Oborinske i fekalne vode su se ponovo izlile na cestu. A ukoliko se ovaj problem ne otkloni u narednim danima, mještani ovog područja najavljuju blokadu  dijela magistralnog puta u njihovom okruženju.

Problem izlijevanja fekalnih i oborinskih voda na dionici Rakovičke ceste – još nije riješen. Mještani kažu, najveći problem je što se ovo područje prostire na dvije općine – Ilidžu i Hadžiće. O tome su upoznati svi nadležni organi, ali niko se nije oglasio po pitanju otčepljenja kanalizacije.

Fekalije koje se izlijevaju na cestu mještanima predstavljaju veliki problem, a trenutna situacija s pandemijom korona-virusa još više im otežava situaciju. Početak školske godine jedan je od razloga zašto mještani zahtijevaju hitnu reakciju.

Pomiješane fekalne i oborinske vode s magistralne ceste izlijevaju se u Rakovički potok, što je ekološki neprihvatljivo. Pokušali smo doći do odgovora kod nadležnih institucija: Međutim, zbog godišnjih odmora i drugih ranije dogovorenih obaveza, tokom današnjeg dana nismo uspjeli doći do nadležnih osoba.

Marina Jeina, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia