online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Studenti će novu studijsku godinu upisati bez obzira na broj preostalih ispita

Studenti su imali posebne zahtjeve vezano za početak nove akademske godine, kao i brojni zastupnici u Skupštini KS. Te je odlučeno da se u ponedjeljak održi Hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to su Izmjene zakona o visokom obrazovanju.

-Kao ministar obrazovanja sam upoznat sa problematikom koja je vezana za visoko obrazovanje. Te sam tražio hitnu sjednicu, na kojoj bi se raspravljalo o Izmjenama zakona o visokom obrazovanju, rekao je za TVSA Anis Krivić ministar obrazovanja.

-Predložene izmjene, podrazumijevaju dodatne ispitne termine u septembru za studente UNSA. Nadalje, predviđeno je  da se ispiti mogu održavati online. To ne znači zabranu održavanja ispita na fakultetima, uz naravno poštivanje epidemioloških mjera. Da se za vanredne i DL studente nastavno naučni proces može održavati online, istakao je Krivić.

Sve izmjene odnose se na novu akademsku godinu. Budući da smo u tekućoj imali pandemiju, te nemogućnosti realizovanja samog nastavno-naučnog procesa i ispita.

-Ono što je bitno je činjenica da se jedna od izmjena se odnosi na mogućnost da studenti mogu upisati novu studijsku godinu, bez ispunjavanja uvjeta za upis u narednu akademsku godinu, dodao je.

Kako je za ponedjeljak 5. oktobra najavljena Hitna sjednica SKupštine Kantona Sarajevo, ukoliko ove Izmjene zakona budu usvojene, studenti bi mogli upisati novu akademsku godinu, bez obzira na ranije definisane uvjete prenosa ispita, koji su bili definisani određenim brojem ECTF bodova.

Pogledajte šta sve donose Izmjene zakona o visokom obrazovanju

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia