online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Račune za vodu nije moguće platiti bez provizije, građani se žalili i ombudsmenima za zaštitu potrošača

Upravo penzionerskoj populaciji najteže pada plaćanje računa uz proviziju nakon što je preduzeće Vodovod i kanalizacija zatvorilo blagajne za plaćanje računa. Nezadovoljni su i ostali građani jer je onemogućeno i plaćanje bez provizije u JP BH Pošta. Dok ovaj potez u VIK-u pravdaju lošom finansijskom situacijom, nadležni kantonalni ministar ističe da je to neprihvatljivo.

I nas je taj momenat u Ministartsvu iznenadio, prvo taj momenat u ranijem periodu da ne budu u zajdničkim naplatnim mjestima, nepromišljena i čudna odluka, pa onda nova odluka naplate računa na mjestima Pošte, gdje su bila besplatna ranije i ta odluka je nas zatekla, kazao je za TVSA Bojan Bošnjak resorni ministar.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija nismo uspjeli dobiti izjavu, jer su, kako kažu, nadležni na putu. Dobili smo pisani odgovor.

Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi KJKP ”Vodovod i kanalizacija” preduzeće više nije moglo nastaviti s plaćanjem provizije JP BH Pošta u ime svojih korisnika, jer ovi troškovi dodatno ugrožavaju redovno poslovanje. Od 01.05.2024. godine plaćanje troškova provizije snose naši korisnici. Korisnici račune mogu platiti i elektronskim putem i na taj način plaćaju manji iznos provizije, napisali su iz Vodovoda.

Nadležni ministar ističe da će nakon što se direktori ViK-a vrate s puta insitirati na sastanku kako bi riješili ovu situaciju. Iz Institucije ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH su nam rekli kako su u posljednje vrijeme dobili mnogo žalbi, te da su proslijedili upit Vodovodu i kanalizaciji. Tek nakon što dobiju odgovor od njih moći će se očitovati o tome je li ovo urađeno u skladu sa Zakonom. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia