online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Predsjedavajući vijeća Novi Grad je Taib Delalić

Konstituirajućom sjednicom Općinskog vijeća Novi Grad sva općinska vijeća u četiri gradske općine dobili su nove sazive.  U Novom Gradu za predsjedavajućeg je izabran Taib Delalić iz SDA sa 16 glasova, pa je izvjesno da će načelnik Semir Efendić i u ovom mandate imati podršku općinskog vijeća. Ipak, odlučio je jedan glas, a stranke okupljene oko većine i opozicije nisu propustili da optuže jedni druge za pritisak na vijećnike.

Namik Vatrenjak, TVSA

Novi Predsjedavajućiopćinskog vijeća  je Taib Delalić iz SDA. Dobio je podršku 16 vijećnika, dok je 15 vijećnika podržalo Aišu Saračević iz SDP-a.

Do zadnjeg trena se nije znalo ko ima većinu. IZ NIP-a su tvrdili da su to oni, većina barem na papiru, ali da se na sjednici može sve promijeniti.Kako smo jučer objavili spekulisalo se da će nezavisni zastupnik Mehmed Karkelja koji je napustio Platformu za progress biti uz većinu koja se okupila uz SDA. Danas nam je to potvrdio.  I, objasnio svoje razloge.

Glasali ste za Tajiba Delalića?

Tako je, glasao sam za Tajiba Delalića vrlo odgovorno. Nije to nikakvo bezuslovno glasanje očekujem da Tajib Delalić zajedno sa vijećnicima većine I manjine radi u interesu građana, rekao je za TVSA Mehmed Karkelja.

I Našu stranku je napustila Enisa Spahić koja je samostalna vijećnica. IZ NiP-a tvrde da je SDA vršila pritisak da se formira većina.

Načelnik Semir Efendić tvrdi da je bilo pritisaka na vijećnike, ali da je za njih odgovorna Četvorka .

Početak galasanja za izbor Predsjedavajućeg obilježila je scena koja je pokazala nepovjerenje vijećnika. Predsjednik kluba NiP-a Mirza Selimbegović tražio je da se glasačke kutije uklone u drugi dio sale, jer su blizu videonadzora. Napravljena je pauza od 15 minuta, kutije su premještene, a vijećnici su glasali zaklonjeni dijelovima kartonskih kutija. Za zamjenike Predsjedavajućeg izabrani su Drago Jurić iz USDBIH , Mehmed Karkelja nezavisni vijećnik, Nerzir Hadžić iz SDA i Mirza Memišević iz DF-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia