online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Najkasnije u avgustu kreću radovi na dionici Prve transverzale

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine 10 juna donijelo je odluku o prihvatanju sporazuma o zajmu od Evropske banke za obnovu i razvoj u ukupnom iznosu 30 miliona eura. Ova sredstva biće iskorištena za fiansiranje izgradnje Prve i Devete transverazale, ključnih saobraćajnica za Kanton Sarajevo.

Izgradnja Devete transverazale do sada je većinom finansirana bez kreditnih zaduženja. Problem je nastao kada je trebalo da bude spojena sa Ulicom Safeta Zajke. Na ovoj lokaciji prethodno moraju biti uklonjeni privremeni objekti. Jedino Skupština Kantona Sarajevo može donijeti odluku o uklanjanju, što podrazumijeva isplatu vlasnika.

Nakon što je Predsjedništvo odobrilo sporazum o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, Vlada i Skupština KS će donijeti odluku o izmještanju objekata.

A zajam Evropske banke za obnovu i razvoj  za izgradnju Prve i Devete transverzale iznosi 30 miliona eura.

Početkom mjeseca Direkcija za puteve KS raspisala je javni poziv za izbori zvođača radova na dionici Prve transverzale od Mašinske škole do Ulice Braće Begić. Najkasnije u avgustu kreću radovi.

Na trasi Prve trasverzale još nije riješen problem uklanjanja objekta “Penny plusa”. Iz Ministarstva saobraćaja najavili su da će ove sedmice razgovarati s vlasnicima tržnog centra. Bez obzira na ishod, radovi će se izvoditi na trasi od Mašinske škole do Ulice Braće Begić.

Namik Vatrenjak, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia