online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA istražuje: Da li će na Skupštini biti inicirana izmjena Zakona o policijskim službenicima

Kanton Sarajevo nosi se s kompleksnim izazovima u javnoj sigurnosti: s nedovoljno dobrim rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, koji negativno utiču na stvaranje sigurnog okruženja za građane, istakao je zastupnik Aljoša Čampara.

Na današnjoj sjednici Skupštine KS putem inicijative tražiće potpunu reformu uređenja javne sigurnosti u Kantonu Sarajevo.

Drugi put u proteklih godinu dana Skupština KS bi mogla mijenjati Zakon o policijskim službenicima, uz pripremu novog Zakona o Upravi policije Kantona Sarajevo.

Uprava policije mora biti nezavisna kako bi profesionalnije, transparentnije i odgovornije djelovala, ističe Aljoša Čampara.

-U  zadnje dvije godine imali smo stalne zahtjeve  za smjenom komesara sada i za trećeg, rekao je Aljoša Čampara zastupnik SDA u Skupštini KS.

Inicijativa će podrazumijevati da Vlada KS uspostavi ekspertnu radnu grupu pod vodstvom Komesara policije, da radi na pripremi ovih zakona zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Jasmin Begić, TVSA

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] TVSA istražuje: Da li će na Skupštini biti inicirana izmjena Zakona o policijskim službenicima […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia