online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Turistička zajednica KS objavila javni poziv za dodjelu sredstava

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) objavila je javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča, čije je poslovanje onemogućeno usljed posljedica prouzrokovanih pandemijom korona virusa (COVID – 19), a u cilju pomoći održavanja radnih mjesta i osiguranja likvidnosti, odnosno izmirivanja kratkoročnih obaveza.

Sredstva namijenjena za sufinansiranje u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM Turistička zajednica KS ostvarila je po osnovu naplaćene boravišne takse u 2019. godini, od čega je za hotelijere/smještajne objekte osigurano 800.000,00 KM, za incoming putničke agencije  150.000,00 KM, a za turističke vodiče 50.000,00 KM.

Javni poziv i obrasce za prijavu možete preuzeti sa web stranice Turističke zajednice KS, kategorija Javni pozivi: www.visitsarajevo.ba i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo: www.mpks.gov.ba, saopćeno je iz kantonalne Turističke zajednice.

Rok za dostavljanje prijava je deset dana od dana objave javnog poziva, a neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Turistička zajednica KS će po okončanju javnog poziva, objaviti listu subjekata, kojima su dodjeljena sredstva, na stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia