online slots game malaysia
Sarajevo

Tramvaj počeo saobraćati na novoj dionici sarajevske pruge

Nakon završenih testiranja dionice nove sarajevske pruge od Ilidže do Čengić Vile, tramvaj je upravo počeo saobraćati.

Na prvoj dionici sarajevske pruge, kroz sve faze njene izgradnje, učestvovalo je 262 radnika.

“Izuzetno sam zadovoljan i sretan. Zahvalan sam svim radnicima na trudu, radu i energiji koju su uložili, a građanima na razumijevanju i strpljenju.  Mijenjamo sliku Sarajeva i ponosan sam što sam dio ovog projekta. Bilo je mnogo izazova, što je i očekivano, obzirom da se radi o najvećem infrastrukturnom projektu. Građani zaslužuju kvalitetan javni prevoz i uspjeli smo pokrenuti sve projekte koji će im to, konačno i omogućiti”, istakao je kratko ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Izgrađen je potpuno novi kolosjek u dužini od oko 12 kilometara, zamijenjene su stare šine koje godinama nisu omogućavale niti sigurnost niti funkcionalnost.

Građani su dobili kvalitetnu, sigurnu i funkcionalnu dionicu, a nastavak izgradnje pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora počet će u narednom periodu.

Svi materijali koji se koriste na izgradnji sarajevske pruge ispunjavaju europske standarde i garantuju kvalitet nove sarajevske pruge.

U okviru izgradnje pruge, dužinom ove dionice, obnovljene su sve raskrsnice, pješački prelazi, biciklističke staze, te su obnovljena ona tramvajska stajališta koja nisu pružala sigurnost, njih ukupno 10.

U narednom periodu očekuje se nastavak uređivanja pojasa oko tramvajske pruge na ovoj dionici.

Pored ovog projekta, kada je riječ o tramvajskom saobraćaju, pokrenut je projekt izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice, potpisan ugovor za studiju izvodljivosti za izgradnju tramvajske pruge do Šipa i Dobrinje, te su naručeni novi niskopodni Stadler tramvaji, koji se na ulicama Sarajeva očekuju krajem naredne godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia