online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tokom praznika pojačane policijske kontrole poštivanja naredbi u KS

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tokom prvomajskih praznika poduzet će pojačane aktivnosti na kontroli poštivanja svih aktuelnih naredbi nadležnih organa i institucija kako bi na određeni način doprinijeli sprečavanju širenja koronavirusa – kazao je na redovnoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite KS portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Naglasio je da će biti pojačane policijske aktivnosti kako na ulicama i putevima odnosno trgovima u Kantonu Sarajevo tako i na izletištima u naredna tri dana.

– Apelujemo na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naloženih mjera Federalnog štaba civilne zaštite odnosno drugih organa i institucija kao i uputa odnosno naredbi policijskih službenika Uprave policije MUP KS na samom terenu – kazao je Hadžiabdić.

Napomenuo je da su u posljednja 24 sata zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnog fizičkoj distanci, odnosno obaveznom korištenju zaštitne opreme maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS prekršajno sankcionirali 53 osobe.

– Korištenjene zaštitne opreme je obavezno i u narednom period. Policijski službenici će i pored drugih kontrolirati i poštivanje naredbe koja se odnosi na ovu oblast – kazao je Hadžiabdić.

U posljednja 24 sata registrirana su i četiri slučaja kršenja mjera izolacije o kojima su upoznati nadležni inspekcijski organi od organizacionih jedinica Uprave policije MUP-a KS, a jedna osoba je u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć smještena u prinudnu izolaciju, u objekat koji je zato određen.

Hadžiabdić je podsjetio i na aktuelne naredbe koje je donio Federalni štab civilne zaštite koje se odnose na zabranu kretanja. Starijim osobama od 65 godina na području Federacije BiH je zabranjeno kretanje osim ponedjeljkom, srijedom i petkom u trajanju od 9.00 do 13.00 sati. Osobama mlađim od 18 godina također je zabranjeno kretanje, osim utorkom, četvrtkom i subotom od 14.00 do 20.00 sati.

Tokom predstojećeg praznika zabranjeno je okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu i ta zabrana se odnosi na 1., 2. i 3. maj. Također zabranjeno je kretanje u vremenskom periodu između 22.00 – 05.00 sati 1., 2. i 3. maja. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia