online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Tikveša za TVSA: U Sarajevu treba zamijeniti 30 hiljada individualnih ložišta

Fabrika peleta za Sarajevo će biti od značaja, jer će uticati na cijenu peleta koji mi smatramo ekološki prihvatljivijim  gorivom od uglja ili nekih drugih stvari koje građani koriste. Mada moramo biti svjesni da ni pelet nije bez zagađenja i on stvara neku vrstu zagađenja zraka, ali koja je puno manja i prihvatljivija od zagađenja kad se spaljuje ugalj u pećima koje su namjenjene za spaljivanje drveta i neke druge materije koje se ne bi smjele nikako ni spaljivati, mišljenja je Rijad Tikveša, „Ekotim“ Udruženje za zaštitu i unapređenje okoliša, prirode i zdravlja

S izgradnjom peletare dolazi još jedna pozitivna stvar a to je korištenje otpada iz Sarajevskih šuma, naglašava Tikveša, s tim  da se ne dođe u situaciju da se obaraju nova stabla da bi peletara dolazila do sirovine. Međutim, on ističe da se pored fabrike, mora brže djelovati na motivaciji građana kako bi što prije izvršili zamjenu dosadašnjih peći, jer u posljednje dvije godine zamijenjeno je samo oko 180 što je mali broj u odnosu na onaj koji bi trebao – a to je 30 000.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia