online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Pripremljen tekst Prednacrta zakona o visokom obrazovanju KS

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo pripremilo je tekst Prednacrta zakona o visokom obrazovanju na osnovu prethodno zaprimljenih primjedbi, prijedloga i sugestija, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

U saopćenju se navodi da zainteresirani mogu pogledati tekst Prednacrta zakona o visokom obrazovanju na web stranici Ministarstva , te dostaviti komentare/amandmane na pripremljenom formularu do 21. februara.

Cilj zakona je stvoriti institucionalni okvir koji će omogućiti transformaciju i efikasnu digitalizaciju visokog obrazovanja, što će dovesti do stvaranja modernog ekosistema nauke, visokog obrazovanja, inovacija i poduzetništva. Namjera je, također, objedinjavanje infrastrukture, ljudi, inicijativa i institucija u mrežu koja integrira fizički i kibernetički prostor, omogućavajući sektoru da postane dio evropskog prostora visokog obrazovanja, navode iz Ministarstva.

Ističu da Zakon potencira jačanje autonomije visokoškolskih ustanova uz jačanje vidljivosti ostvarenja njihovih postignuća i društvene odgovornosti, te preuzimanja liderske pozicije u društvu, kako bi efikasno odgovorili na lokalne i globalne razvojne izazove.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia