online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Novo Sarajevo osigurala pomoć za 5300 penzionera

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktor Federalnog zavoda za PIO/MIO Zijad Krnjić potpisali su danas Sporazum o načinu isplate 50 KM jednokratne pomoći penzionarima sa područja te općine.

Sporazumom se reguliše način realizacije i prijenos sredstava u ukupnom iznosu od 28.000 KM odobren u vidu jednokratnih novčanih pomoći najugroženijim kategorijama penzionera sa područja Općine Novo Sarajevo, koji primaju minimalnu penziju, uključujući korisnike prava na srazmjernu penziju sa Republikom Srpskom do minimalne penzije.

– Na osnovu danas potpisanog Sporazuma penzioneri sa područja Općine dobit će po 50 KM za prevazilaženje teške ekonomske krize – kazao je Krnjić.

Pozitivno je, dodao je on, da se promjenom vlasti ne mijenjaju dobre prakse, a, kako je kazao, načelnik Tanović je to prepoznao i nastavio tu dobru praksu, što je za penzionere i društvo dobro.

Korisnika najniže penzije sa područja Općine Novo Sarajevo trenutno je 5.284, a najniža penzija isplaćena za juni iznosila je 423,43 KM.

– Isplata sredstava će biti uz penziju za juli, 5.augusta ove godine, a uz sredstva koja je Vlada Federacije BiH odobrila, po 100 KM, penzioneri sa minimalnim penzijama na području općine Novo Sarajevo će dobiti po 150 KM – naveo je  Krnjić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia