online slots game malaysia
Sarajevo

Sutra u Sarajevu međunarodna konferencija o donorstvu i transplantacijama

Federalno ministarstvo zdravstva i Donorska mreža u Bosni i Hercegovini, uz podršku federalnog Udruženja transplantiranih i dijaliziranih bolesnika najavili su za subotu u Sarajevu međunarodnu konferenciju o donorstvu i transplantacijama.

Konferencija se organizira kao početna aktivnost u okviru Projekta tehničke podrške jačanju transplantacija i doniranja organa u BiH, kao i obilježavanja Europskog dana darivanja organa.

Cilj konferencije je okupiti relevantne predstavnike zdravstvenih ustanova koje sudjeluju u programu transplantacije u FBiH da bi se sagledale mogućnosti i predložile konkretne mjere za unaprjeđenje programa transplantacije u Federaciji BiH, afirmiralo donorstvo i potaknule aktivnosti na podizanju svijesti javnosti o značaju doniranja organa, kao i prezentirale dobre prakse u regiji i Republici Turskoj.

Konferenciju organiziraju Federalno ministarstvo zdravstva i Donorska mreža u Bosni i Hercegovini zajedno sa partnerima iz Republike Turske – Turskom transplant fondacijom i Međunarodnom mrežom za transplantacije, Bezmialem Vakif Univezitetom, Univerzitetom zdravstvenih nauka – Centrom za izučavanje zdravstvenih nauka Balkana, Medicinskim fakultetom Univerziteta Gazi, Udruženjem transplant koordinatora, Udruženjem turskih intenzivista i Zdravstvenim diplomatskim društvom, uz financijsku podršku Turske agencija za razvoj (TIKA).

Međunarodna konferencija ‘Doniranje organa i transplantacije’ planirana je za 22. oktobar, sa početkom u 9.30 sati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia