online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sud u Goraždu riješio više od 4.000 predmeta delegiranih od Suda u Sarajevu

 Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić ugostio je premijerku Bosansko-podrinjskog Kantona Aidu Obuću, te ministicu za pravosuđe, upravu i radne odnose ovog kantona Natašu Danojlić.

– Kako nas je upoznala premijerka Obuća, Kantonalni sud u Goraždu još od 2005. godine sarađuje sa Kantonalnim sudom u Sarajevu, što je rezultiralo rješenjem više od 4.000 predmeta koji su iz Sarajeva delegirani na rješavanje u Goražde – rekao je premijer Nenadić i podsjetio da je sve to dogovoreno Protokolom o saradnji između ova dva suda.

Rješavanje ovih predmeta stvorilo je i određene troškove Sudu u Goraždu a koje je, prema riječima Nenadića, Kanton Sarajevo spreman nadoknaditi kroz rekonstrukciju Suda ili kroz neki drugi projekt potreban ovom kantonu.

Svi predmeti su do sada rađeni “pro bono”, a samo troškovi sudija koji su radili na predmetima dostavljenim iz Sarajeva u proteklih 15-ak godina procjenjuju su na 1,1 milion KM tako da bi bilo neophodno, kako je istakao Nenadić, sve to nadoknaditi kroz neki oblik kompenzacije Sudu iz Goražda i BPK.

Ovom prilikom, razmijenjene su informacije o realizaciji mjera koje se tiču prevencije i borbe protiv koronavirusa. Bilo je riječi i o realizaciji projekata saobraćajnog povezivanja ova dva kantona.

Unapređenje saradnje Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona zajednički je interes, jedinstveni je stav premijera ovih kantona, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia