online slots game malaysia
BiznisVijesti

FSN: “Ručak za sve” kao podsticaj domaćem turizmu u vrijeme pandemije

 Fondacija Sarajevo Navigator (FSN) pokrenula je inicijativu “Ručak za sve”, koja bi podrazumijevala podjelu vaučera od 20 KM svim punoljetnim stanovnicima Kantona Sarajevo, koje bi oni imali pravo iskoristiti u roku dva mjeseca u nekom od ugostiteljskih objekata u Kantonu.

“Nakon što je COVID-19 prouzrokovao ozbiljne ekonomske posljedice u BiH, pokrenuli smo inicijativu pod nazivom ‘Ručak za sve’, gdje smo Kantonu Sarajevo kandidirali ideju da se svim građanima KS, bez obzira na to da li su punoljetni ili ne, dodijeli vaučer od 20 KM koji bi oni u roku od dva mjeseca potrošili u ugostiteljskim objektima po želji širom Kantona Sarajevo”, kazala je Nataša Musa, direktorica Sarajevo Navigatora

FSN se 13 godina bavi razvojem i marketingom Sarajeva kao jedinstvene turističke destinacije, a prema njihovim procjenama, vaučeri bi Kanton Sarajevo koštali oko osam miliona KM od čega bi se 1,4 miliona KM odmah vratilo kroz PDV u ekonomiju države.

Dodaje i kako je FSN pokrenuo još jednu inicijativu pod nazivom “Odmori u BiH” koja obuhvata cijelu državu i rezultirat će platformom osmišljenom kao marketinški kanal bh. turističke industrije, putem koje će se promovisati domaće tržište u saradnji sa turističkim agencijama i ugostiteljskim objektima.

“Ono što smo uradili za Sarajevo, mi upravo želimo uraditi tokom ove pandemije za kompletnu državu i ova platforma će oficijelno profunkcionisati 7. jula”, kazala je Musa.

S obzirom na to da je turizam upravo potrošnja, građanima BiH predlaže da iskoriste barem dio svog odmora na nekim od prekrasnih destinacija u BiH. Jer, sve ono što se proizvede u BiH ima veću korist za državu od onoga što se uveze, objasnila je Musa i dodala:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia