online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Stari Grad: Vodovod mora prestati sa prokopima novoasfaltiranih ulica

Povodom sve češćih prokopa na saniranim saobraćajnicama u općini Stari Grad Sarajevo, pozivamo Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” da pravovremeno saniraju svoje instalacije i prestanu praviti štete na novoasfaltiranim saobraćajnicama, poručuju iz općine Stari Grad.

U saopćenju navode kako lokalna zajednica ulaže ogromne napore, ali i finansijska sredstva u sanaciju putne infrastrukture u Starom Gradu i nedopustivo je da je gotovo svaka saobraćajnica prokopana i to po nekoliko puta zbog kvarova na podzemnim instalacijama za koje ste nadležni. Samo u prošloj godini sanirali smo skoro 50 saobraćajnica, ili dijelova saobraćajnica i za te svrhe smo izdvojili više od dva miliona konvertibilnih maraka.

Dodaju kako, Općina Stari Grad blagovremeno najavi svaki projekat KJKP”Vodovod i kanalizacija” i uputi poziv za uključenje ovog preduzeća na način da izvrše zamjenu svojih instalacija. Iako, KJKP”Vodovod i kanalizacija” dostavljamo i godišnje programe rada Općine Stari Grad na putnoj infrastrukturi, rijetko nailazimo na saradnju od strane ovog preduzeća i teško uspostavljamo partnerski odnos na projektima, uvijek sa istim izgovorom, a to je da KJKP”ViK” nema finansijskih sredstava, ističu iz ove općine .

Obaveza Općine Stari Grad, kao upravitelja lokalnih cesta, je da osiguramo kvalitetnu putnu infrastrukturu, a to ne možemo sve dok vi prekopavate naše ulice.

Prema informacijama sa terena, samo u posljednjih nekoliko mjeseci ovo preduzeće je vršilo prokope na novom asfaltu u ulicama: Ploča br 2, Safvet-bega Bašagića prekoputa br 40 i br 131, Huremuša do br 22, Mahmutovac do br 64,  Kamenica potok do br 10, na kaldrmi u ulici Begovac do br.32 i drugim, saopćeno je iz Općine Stari Grad. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia