online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Stari Grad poziva općinu Centar da ukloni neprimjerene sadržaje na razgraničenju općina

Na samoj granici dvije gradske općine, u dijelu ulice Ferhadija koji pripada Općini Centar, postavljeni su sadržaji potpuno neprimjereni za centralnu pješačku zonu jednog glavnog grada: aparat za cijeđenje soka, prodaja ulaznica, prodaja odjeće, kišobrana i drugo.

Upravo iz tih razloga Općina Stari Grad Sarajevo uputila je zahtjev Općini Centar Sarajevo da hitno pristupi uklanjanju estetski neprimjerenih sadržaja sa javne površine koja se nalazi na razgraničenju dvije općine.

U zahtjevu se podsjeća na sastanak koji je održan u decembru prošle godine a kojem su prisustvovali predstavnici obje općine, gdje je jedna od tema bila i pitanje bespravnih korisnika javne površine na razgraničenju. Na tom sastanku usaglašeno je stajalište da će Općina Centar putem nadležne općinske inspekcije pristupiti uklanjanju neprimjerenih sadržaja u što kraćem roku.

I pored postignutog dogovora i upućenog dopisa, obilaskom terena prošle sedmice utvrđeno je da javna površina na razgraničenju općina izgleda gore nego ikada, što potvrđuju i fotografije uz ovaj tekst.

Iz tog razloga, Općina Stari Grad ponovo je zatražila da nadležna inspekcija Općine Centar promptno reaguje i poduzme sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, te pristupi uklanjanju estetski neprimjerenih sadržaja u što kraćem roku, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia