online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Špica: Radnici BHRT-a napokon primili plate

Prije dva dana zvanično je odblokiran račun bosansko – hercegovačke radio televizije (BHRT), te su njeni radnici napokon primili plate. To se desilo nakon što su Sanela Prašović – Gadžo i Irfan Čengić uvrstili Rezoluciju o BHRT- u na dnevni red Vijeća ministara Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. O čemu se raspravljalo i na koji način se odvijala sjednica, za Špicu je rekla Sanela Prašović – Gadžo, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Ja sam svjesna svih rizika koji su pratili sam početak rada na toj rezoluciji, počevši od toga da je mogla biti odbijena na sjednici. Kolega Čengić i ja smo odlučili da napravimo nešto, inicijativu ili rezoluciju, a na kraju smo odlučili da to bude rezolucija, zbog snage koju ima, dajući izričite smjernice za postupanje federalnim organima” – navodi Prašović- Gadžo.

Kao što je većini poznato, BHRT se našao u ovoj situaciji primarno zbog toga što Radio televizija Republike Srpske ne uplaćuje iznos rtv takse, koju je obavezna plaćati.

Dug trenutno iznosi 63 miliona KM. BHRT je svoju tužbu podnio Sudu Bosne i Hercegovine, koji je to prenio na entitetski nivo, na Sud RS-a. Sud RS-a je to odbio, zbog čega je proces sada na drugostepenom rješavanju. Ja se iskreno nadam da će Vijeće ministara i Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine početi raditi svoj posao i riješiti taj problem, jer ukoliko neko brutalno krši zakon, a to je sada RTRS” – ističe Prašović – Gadžo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia