online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sklopljen dogovor između mještana Počitelja i Autocesta FBiH / Od 25. maja obustava saobraćaja

Nakon prosvjeda mještana Počitelja zbog najavljene obustave prometa na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Ševaš Njive, u ponedjeljak je održan sastanak između predstavnika Autocesta FBiH, izvođača radova i predstavnika lokalne zajednice, odnosno mještana te turističkih radnika naselja Počitelj koji su izrazili zabrinutost.

– Obrazložili smo odobrenje izdano za obustavu prometa i najave da će to trajati tri mjeseca. Moram pojasniti da se taj rok od tri mjeseca odnosi na sve tri faze, s tim da samo prva faza podrazumijeva dnevne, periodične obustave prometa u razdoblju od 9 do 19 sati. Uz to, od 12 sati i 15 minuta do 13 sati i 15 minuta te od 15 do 17 sati promet bi nesmetano tekao – objasnio je Antonio Križanac, šef projekta na izgradnji autoceste na dionici Počitelj-Zvirovići LOT I.

Dalje navodi kako je s mještanima, odnosno turističkim djelatnicima Počitelja dogovoreno da od srijede, 25. svibnja, počinje prva faza radova uz obustave, s tim da ta faza može trajati najkasnije do 12. lipnja.

– Nakon toga očekujemo da se radovi na toj kritičnoj dionici završe. Ukoliko se određeni dio radova i ne završi, više neće biti obustave prometa na način kako je objavljeno. Iza toga će povremeno dolaziti do regulacije prometa uz naizmjenično propuštanje s jednog i drugog pravca uz semaforiziranu regulaciju, ali više neće biti potpune obustave onako kako je to predviđeno u prvoj fazi – rekao je Križanac.

Pojasnio je da će cijelo to vrijeme biti osigurani alternativni pravci za promet iz smjera Mostar – Čapljina.

– Imamo, na primjer, alternativni pravac do Bijače preko Čituka, gdje ne postoji nikakvo ograničenje prometa. Imamo i pravac Buna – Domanovići – Tasovčići koji je također apsolutno prohodan. Jedini problem pojavljuje se u mjestu Ševaš Njive gdje će biti ova obustava – naglasio je.

Ovo će sigurno pogoditi turizam u Počitelju, ali manje nego što je to bilo najavljeno. Obećali su nam danas uputiti pismene garancije da će se sve provesti kako je dogovoreno – poručio je Amir Ahić, mještanin Ševaš Njiva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia