online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Skaka za TVSA: Najbolji dani za rad žičare i Vijećnice ometeni pandemijom

Dio zgrade kod Vječne vatre, bit će dato u zakup Delegaciji Evropske unije u BiH, odlučilo je Gradsko vijeće. Razmatrana je i situacija u Javnom preduzeću Sarajevo te iznađen model konsolidacije njegovog poslovanja koje je ugroženo posljedicama pandemije.

Trebevićka žičara je u 2019. dobro poslovala. Akumiliranih 870 hiljada maraka preduzeća koje upravlja njom i Vijećnicom, neće biti prenesena u budžet Grada jer su u ovoj godini, zbog pandemije, prihodni drastično opali. Dobit će biti vraćena na račun preduzeća Sarajevo.
-Najbolji mjeseci za rad sarajevske žičare i same Vijećnice su 7., 8. i 9. mjesec. Nažalost, to je ove 2020. prilično ugroženo i vjerujem da u godini koja je pred nama nećemo morati razmišljati da dodatna sredstva iz budžeta ubacujemo u samo preduzeće, nego da će ono moći nastaviti funkcionisati, rekao je za TVSA Abdulah Skaka gradonačelnik Sarajeva.
Vijeće je dalo i saglasnost na Ugovor između Grada i Delegacije Evropske unije u BiH o zakupu dijela prostora u zgradi kod Vjećne vatre. Delegacije će kao protuuslugu izvršiti niz sanacionih građevinskih radova. Tu će biti smješten EU informativni centar.
Odlukom gradskog vijeća utvrđeno je da su Preporod, Napredak, Prosvjeta i La Benevolencija kulturna društva od posebnog značaja za Grad Sarajevo.
Suad Karamustafić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia