online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nenadić: Što prije prilagoditi Garnizonu ambulantu u izolatorij

Upravni odbor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ danas je održao proširenu sjednicu kojoj su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, sekretarka Ministarstva zdravstva KS Amra Isić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakib Katana i direktor Opće bolnice prof.dr. Ismet Gavrankapetanović.

Sastanak je bio posvećen aktuelnoj situaciji u zdravstvu u svjetlu pandemije koronavirusa.

Konstantovano je evidentno povećanje obima posla, ali i troškova za lijekove, dijagnostiku, dežure i sve ostalo.

Direktor Katana je upoznao prisutne sa stanjem punjenja Budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja, koji u ovoj godini pao za 13 miliona, a procijenio je da će pad prihoda do kraja godine biti oko 24 miliona KM. U vezi sa svim navedenim premijer Nenadić je izrazio zahvalnost i podršku medicinskim radnicima za napore koje ulažu u osiguranju zdravstvene zaštite građana KS u periodu pandemije.

Istakao je da se bivša Garnizona ambulanta u krugu Opće bolnice, koja je dodijeljena Zavodu za javno zdravstvo KS, a koja je planirana za izolatorij, mora što prije prilagoditi za tu namjenu, na čemu trenutno rade nadležne institucije.

Premijer je iskazao zabrinutost izvještajima Zavoda za javno zdravstvo posljednjih dana prema kojima je očigledno da je povećan broj smrtnih slučajeva, prema kojima je do danas, nažalost, preminulo 31 osoba.

Tokom današnjeg dana izliječeno ih je 78. Ponovio je i punu podršku upravljačkim strukturama ove bolnice i zatražio odgovarajući plan aktivnosti i usluga do kraja godine na bazi kojeg će se uraditi okvirne procjene potreba.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia