online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Rekordnih 48.415.487 KM naplatilo je KJKP “Vodovod i kanalizacija”

Rekordnih 48.415.487 KM naplatilo je Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” po osnovu ispostavljenih računa za vodu i odvodnju tokom 2022. godine.

Postotak naplate u 2022. godini povećan je za 1% u odnosu na 2019. godinu kada je zabilježen do tada najveći priliv sredstava po osnovu ispostavljenih računa u iznosu od 48.032.156 KM.

Služba naplate i obračuna utroška vode tokom 2022. godine provodila je brojne aktivnosti kako bi se ostvario što veći procenat naplate, od stalnih kontakata sa dužnicima, isključivanja dužnika kada to tehnički uvjeti dozvoljavaju, potom sklapanjem ugovora o odgođenom plaćanju kojim je dužnicima data mogućnost otpisa zateznih kamata i slično. Predanim radom uposlenika preduzeća uspjeli smo od pravnih i fizičkih lica naplatiti desetogodišnja dugovanja. Ovo je naš najveći naplaćeni iznos od momenta uvođenja sistema naplate poslije rata, od 1996. godine do danas – kazao je izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove ViK-a Amar Nović.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia