online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Reciklomat na kojem možete osvojiti besplatne ulaznice za Pionirsku dolinu

Ukoliko od ovog proljeća krenete u posjetu Pionirskoj dolini i zoo vrtu, a želite biti i ekološki osviješteni i društveno korisni, nemojte plastične boce i drugu ambalažu bacati na zelene površine, u parkove, šetališta, u rijeke, potoke, na ulicu već ih ponesite sa sobom i odložite u reciklomat koji je danas instaliran ispred ulaza u sarajevsku porodičnu oazu, saopćeno je iz KJKP Park.

Za sve to možete osvojiti i besplatnu ulaznicu u Pionirsku dolinu. Jednu nagradnu kartu- ulaznicu osvojiti ćete ukoliko u reciklomat odložiti deset boca, a odabirom preduzeća Park i slijedeći upute prilikom odlaganja otpada u reciklomat za sve to dobijet ćete tiket na kojem piše da se da ste osvojili besplatan ulazak u Pionirsku dolinu.

Naime od danas svoj reciklomat ima i preduzeće Park, kojemu je ovaj vrijedan uređaj koji nam pomaže da čuvamo prirodu i učestvujemo u procesu recikliranja doniralo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Reciklomat je postavljen neposredno prije ulaza u Pionirsku dolinu, uz stazu prema ulaznoj kapiji, u ulici Patriotske lige, s ciljem da u procesu recikliranja osim posjetilaca Pionirske doline mogu učestvovati i prolaznici ovom ulicom, posebno djeca i mladi iz obližnjih osnovnih i srednjih škola, ali i stanovnici okolnih naselja, kao i djeca koja u okviru ekskurzija dolaze u posjetu Pionirskoj dolini iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. Osim prikupljanja ambalažnog otpada, reciklomat ima i edukativnu funkciju posebno djece i mladih o značaju recikliranja otpada. Preduzeće Park i Pionirska dolina na ovaj način proširilo je svoje učešće u prošle godine pokrenutom pilot projektu instaliranja reciklomata i prikupljanja ambalažnog otpada. Finansijska sredstva za nabavku reciklomata koji je doniran preduzeću Park i Pionirskoj dolini obezbijedilo je Ministarstvo komunalne privrede KS, a dobavljač reciklomata je firma “Eko Grad”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia