online slots game malaysia
Sarajevo

Realizacija projekta Smart city, cilj ušteda energije, ljepši i uređeniji KS

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević sa saradnicima obišao je radova u okviru realizacije projekta Smart city na području Općine Centar – Titova ulica.

Realizacija ovog projekta vrijednog 2,5 miliona KM, između ostalog, podrazumijeva zamjenu 1.718 rasvjetnih tijela na trasama Vijećnica – Ilidža, Trg Austrije – Dobrinja i Skenderija – Vogošća. Završetak ovih radova očekuje se uskoro, a njihovo stavljanje u funkciju biće upriličeno do kraja ovog mjeseca.

Realizacijom projekta zamjene rasvjetnih tijela očekuje se ušteda na potrošnji električne energije do 60% u odnosu na stara rasvjetna tijela.

Istovremeno, u Titovoj ulici je počela i sadnja cvijeća u okviru proljetne akcije uljepšavanja Kantona i Grada koju provodi KJKP Park.

Ministar Bečarević je tokom obilaska ovih radova razgovarao s Šemsom Tvicom, voditeljicom Odjela za općine Stari Grad i Centar o dosadašnjim aktivnostima na uljepšavanju grada, pri čemu je ministar Bečarević još jednom istakao namjeru ovog ministarstva da Kanton Sarajevo bude što ljepši, hortikulturno uređen i gdje god je to moguće ukrašen cvijećem.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia