online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja s područja Kantona Sarajevo

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i u tekućoj školskoj godini realizovat će dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja Bosne i Hercegovine s područja Kantona Sarajevo, a koji ovo pravo ostvaruju u skladu s važećim propisima, te ostvarenim uspjehom i rezultatima.

Kao i prethodnih godina Fond „Ikre“ raspisao je konkurs, za učenike srednjih škola, te za studente I, II i III ciklusa studija. Stipendije će se isplaćivati kroz devet mjeseci, u iznosu od 100 KM za učenike i studente I ciklusa studija, 200 KM za studente II ciklusa, te 500 KM za studente III ciklusa studija.

Prema riječima ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omera Osmanovića, nastavak je ovo izuzetne prakse iz prethodne godine.

„Nakon što smo u prethodnoj školskoj godini, uveli stipendiranje za studente II i III ciklusa studija, i ove godine smo obezbijedili potrebna sredstva u Budžetu, kako bismo podržali školovanje učenika i studenata iz reda braniteljske populacije. Mladi su naša budućnost, i na ovaj način želimo poslati poruku da ulažemo u našu budućnost i u njihovo obrazovanje. Pozivam sve naše učenike i studente, koji ispunjavaju propisane uslove, da se prijave na konkurs, a mi ćemo se pobrinuti da im olakšamo školovanje“, poručio je ministar Osmanović.

U školskoj 2023/2024. godini bit će dodijeljeno 2.100 stipendija za učenike i studente I ciklusa studija, 200 stipendija za studente II ciklusa studija i 30 stipendija za studente III ciklusa studija.

Za ovu namjenu iz Budžeta KS izdvojeno je 2.385.000 KM.

Svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti obrasce u Fondu “IKRE”, info – punktu Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo – šalter – sala ili internet stranici Fonda „IKRE“ www.fondikre.ba.

Konkurs ostaje otvoren do 13.11.2023. godine – za učenike i studente I ciklusa studija, 30.11.2023. godine – za studente II ciklusa studija, te 20.12.2023. godine – za studente III ciklusa studija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia