online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Prva transverzala – Tokom ove sedmice rušenje objekta salona namještaja ‘Lilly’

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale danas je održao sastanak na kojem je najavljeno kako će tokom ove sedmice započeti rušenje objekta salona namještaja “Lilly” u ulici Halida Kajtaza.

Na taj način zemljište će biti privedeno krajnjoj namjeni, odnosno izgradnji dionice puta od ulice Halida Kajtaza do ulice Braće Begić.

U narednih mjesec do mjesec i po očekuje se raspisivanje tendera za odabir izvođača radova na tunelu “Kobilja glava” koji je dio predmetne transverzale.

Premijer KS Mario Nenadić je naveo da će Ministarstvo pravde i uprave isti dan svu dokumentaciju koja se odnosi na pravne sporove i žalbe uputiti Kantonalnom sudu na razmatranje.

Međutim, i dalje najveći problem predstavlja objekt tržnog centra “Penny”, slučaj Tuzović i Porobić. Parcelizaciju zemljišta za “Penny” je Općina Centar radila dva puta, ali eksproprijacija tog objekta još nije počela.

Po mišljenju svih prisutnih taj problem treba što prije riješiti uz obavezu da sva dokumentacija koja se tiče, ne samo ovog predmeta nego svih spornih, obavezno bude dostavljena Pravobranilaštvu Kantona Sarajevo.

Zaključeno je da je do narednog sastanka, koji će biti održan za sedam dana, potrebno da svi dostave dokumentaciju, odnosno tačan broj dionica na kojima se odmah može početi raditi.

Sastanku su prisustvovali ministrica pravde i uprave Mersa Kustura, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar finansija Jasmin Halebić, pravobranilac KS Kemal Karić, načelnici općina Centar i Vogošća Nedžad Ajnadžić i Edin Smajić, direktori Zavoda za izgradnju KS i Zavoda za planiranje razvoja KS Mirza Hulusić i Hamdija Efendić, direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, te predstavnici Općine Novo Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia