online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uprava CZKS donirala Općoj bolnici zaštitnu medicinsku opremu

Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo donirala je Općoj bolnici zaštitnu medicinsku opremu i sredstva za dezinfekciju.

Delegacija u sastavu ministrica komunalne privrede KS Nihada Glamoč, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Jasmin Terović i pomoćnik direktora zaštite od požara i vatrogastvo Nijaz Vatrić, donaciju je uručila direktoru Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, donaciju koju je osigurala kantonalna civilna zaštita.

Donacija sadrži zaštitnu medicinsku opremu u kojoj je oko 20.000 zaštitnih maski, 16.000 zaštitnih rukavica, 600 komada jednokratnih kombinezona, 100 vizira, 1.000 hiruških mantila i 100 natikača. Pored ovoga donirana su i sredstva za dezinfekciju.

Direktor Kravić se zahvalio Upravi civilne zaštite na ovoj značajnoj donaciji i brizi za osoblje Opće bolnice. Naglasio je da iako imamo bolju situaciju sa koronavirusom, da postoji realna opasnost od ponovne epidemije te da su sada zdravstveni radnici spremni s obzirom na skorašnje iskustvo. Ovom prilikom direktor Kravić je upoznao goste na koji način je bio organiziran rad u Općoj bolnici tokom trajanja aktuelne pandemije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia