online slots game malaysia
Vijesti

Promjenjivo vrijeme neće doprinijeti poboljšanju zraka u KS

Meteorološke oscilacije, kao i oscilacije koncentracija zagađujućih PM10 čestica, karakterišu sliku kvaliteta zraka danas u Kantonu Sarajevo.

Nakon kratkotrajnog poboljšanja u prijepodnevnim satima, ponovo se bilježi rast PM10 na pojedinim mjernim mjestima.

Prema posljednjim podacima, najviše vrijednosti ovog polutanta su izmjerene u Ilijašu i na Otoci i iznosile su preko 80 mikrograma po metru kubnom, dok su na drugim mjernim mjestima, ispod ili blizu 50 mikrograma po metru kubnom što je granična vrijednost za epizodu “Pripravnost”.

Prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas i naredna tri dana se očekuje relativno stabilna vremenska situacija, uz smanjenje temperature, sa povremenim padavinama, bez inverzije i vjetrom umjerenog do slabog intenziteta, promjenjivog smjera.

Bez obzira na ovakvu vremensku prognozu, ipak postoji mogućnost da vremenske varijacije neće dovesti do dugotrajnijeg i značajno boljeg kvaliteta zraka. Očekivano slabljenje vjetra može uzrokovati ponovno nakupljanje zagađujućih materija u kratkom vremenskom roku, a zbog čega je, između ostalog, “Pripravnost” još uvijek aktuelna u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia