online slots game malaysia
Sarajevo

Projekt Ministarstva zdravstva KS nastavlja spašavati živote

Od 20. jula obavljeno je 5.000 preventivnih pregleda u okviru projekta Život je u pitanju koje je pokrenulo Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo.

To je skoro pola od ukupnog broja prijavljenih u ovom projektu i svi oni će obaviti svoje preglede do kraja godine.

Zbog sumnje da bi mogla postojati bolest, 490 osoba je upućeno na dalju dijagnostiku. Kod 38 osoba je, nažalost, definitivno potvrđena bolest i upućeni su na dalju dijagnostiku i liječenje.

Fokus ovog projekta je na ovom broju od skoro 500 ljudi, kod kojih je zapravo pokazana opravdanost ulaganja u preventivne programe, ako se uzme u obzir da su upravo te osobe obavile pregled u fazi kada se bolest može prevenirati i otkriti na vrijeme.

Prema ovim podacima, kod 10% pregledanih osoba postoji sumnja, a kod skoro 1% i potvrda bolesti u trenutku kada je naš projekt na pola realizacije.

Kampanja „Život je u pitanju“ ovog ministarstva dolazi u trenutku kada se nalazimo na kraju pandemije Covid-a 19 i kada je očuvanje našeg zdravlja bilo stavljeno po strani. Mi smo postigli to da Kanton Sarajevo polako postaje centar regiona i države iz kojeg se šalju poruke o važnosti prevencije i očuvanja zdravlja. “Radimo prave stvari u pravo vrijeme. Nastavljamo sa ovakvim i još većim projektima u budućnosti”, poručuju iz Ministarstva zdravstva KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia