online slots game malaysia
BiznisVijesti

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u februaru više za 2,5 posto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju u BiH u februaru više su za 2,5 posto u odnosu na januar, a za 13 posto više u odnosu na februar prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U februaru, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, proizvođačke cijene više su u oblasti energije za 12,2 posto, intermedijarnim proizvodima za 16,7 posto, kapitalnim proizvodima za 7,2 posto, trajnim potrošačkim dobrima više za 6,9 posto, a netrajnim proizvodima za 8,4 posto.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u oblasti vađenja ruda i kamena u februaru su u odnosu na janauar više za 6,5 posto  prerađivačkoj industriji za 1,9 posto, a u proizvodnji električne energije više za 3,7 posto. Rast cijena od 16,7 posto, u poređenju sa februarom prošle godine, zabilježen je u oblasti vađenja ruda i kamena, u prerađivačkoj industriji za 13,7 posto, a u proizvodnji električne energije za 7,8 posto.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia