online slots game malaysia
Sarajevo

Dević: Najnovija odluka Ustavnog suda nagovještava ozbiljne posljedice po aktuelnu Vladu KS

Ustavni Sud Federacije BiH donio je novu presudu kojom se utvrđuje da Zakon o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo nije u skladu s Ustavom Federacije BiH. Još ranije, Ustavni sud Federacije donio je presudu u čijem obrazložnju se navodi da postupak nije proveden u skladu sa Poslovnikom Skupštine KS, tačnije da su neustavno ukinuta pojedina ministarstva u KS, a osnovana druga, navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo .

Šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS, Mahir Dević, smatra da najnovija odluka Ustavnog suda nagovještava ozbiljne posljedice po aktuelnu Vladu KS i način na koji ona funkcionira.

– To je novi šamar Fortinoj Vladi kojom iz sjene upravlja Elmedin Konaković. U nekoliko navrata smo upozoravali da ovakav način donošenja zakona nije u skladu s Poslovnikom i procedurama, na šta su Konaković i njegovi poslušnici uzvraćali podsmijehom. Vrijeme je da se suoče s posljedicama. Da presuda ne sadrži prijelazno rješenje, ova vlada ne bi postojala, bila bi ugašena. Ne bi postojali uslovi da se donesu novi zakoni i otklone razlozi neustavnosti. Dakle, ova Vlada je neustavna, navodi se između ostalog u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia