online slots game malaysia
Vijesti

Konačna presuda u predmetu Memić: Alisa Ramić, Hasan Dupovac proglašeni krivim

Konačna presuda u predmetu Memić: Alisa Ramić, Hasan Dupovac proglašeni krivim Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine izrekli je konačnu presudu za prikrivanje dokaza u predmetu Memić.

Hasan Dupovac proglašen je krivim zbog zloupotrebe položaja i osuđen na tri godine zatvora, a Alisa Mutap je zbog davanja lažnog iskaza osuđena na dvije i po godine.

Dupovac je, kako je utvrdilo Apelaciono vijeće, više pita svjesno postupao bez naredne suda i nezakonito izuzimamo dokaze. “Kao službena osoba je prekoračio svija ovlaštenja čime je počinio produženo krivično djelo zloupotrebe položaja”, pročitao je dio iz presude sudija Staniša Gluhajić.

Alisa Ramić je, prema okolnostima koje je utvrdio sud, bila očevidac 8.2.2016. povreda koje je zadobio Dženan Memić. “Ali je svjesno prešutila, stvarajući privid da se ne sjeća, čime je počinila krivično djelo iz Krivičnog zakona BiH 348, stav 3 – davanje lažnog iskaza.”

Ostali osumnjičeni su, skupa sa Ramić i Dupovcem, su oslobođeni za tačku optužnice – organizovanja kriminalne grupe. Ni Ramić ni Dupovac nisu prisustvovali izricanju presude.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia