online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Prihvaćen Nacrt zakona o ministarstvima i drugim organima uprave KS

Nakon višesatne rasprave, Skupština Kantona Sarajevo danas je zaključkom prihvatila Nacrt Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo. Javna rasprava će se održati 30 dana, a primjedbe će biti dostavljene Vladi KS.

Nacrtom je utvrđeno da i oblast zaštite vodnih resursa vrši Ministarstvo privrede, a Ministarstvo za odgoj i obrazovanje da vrši i oblast obrazovanja odraslih.

Ministarstvo privrede vrši upravne i stručne poslove utvrđene ustavom, zakonom i drugim propisima, koji se odnose na ostvarivanje nadležnosti Kantona u oblasti privrede, vodoprivrede, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, veterinarstva, industrije i energetike, obrta, korišćenja prirodnih bogatstava, kantonalnog turizma i turističkih resursa, trgovine i ugostiteljstva, te je Nacrtom dodata i oblast zaštite vodnih resursa.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje vrši upravne i stručne poslove utvrđene ustavom, zakonom i drugim propisima, koji se odnose na ostvarivanje nadležnosti Kantona u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, a Nacrtom je utvrđena i oblast obrazovanja odraslih.

Stav zastupnika Kluba SDA Jasmine Biščević-Tokić, Mahira Devića i Harisa Zahiragića je da ne postoji pravni osnov za donošenje takvog nacrta zakona. Po njihovom mišljenju, sporna je metodologija izrade, a ni završne odredbe Nacrta nemaju pravni osnov, a to je, kako su kazali, najvažniji zakon, stoga će podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti navedenog akta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia