online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Na web-stranici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS tzv. check liste

Na web-stranici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo: www.kuip.ks.gov.ba, danas su objavljene liste provjera (tzv.”check liste”) koje su predmet svakodnevnih nadzora kantonalnih inspektora u poslovnim subjektima iz svih upravnih oblasti, saopćila je ta inspekcijska uprava.

Liste provjera nisu konačne i bit će ažurirane kontinuirano.

Njihovo objavljivanje je u skladu s aktivnostima, najavljenim početkom juna, čiji je cilj  podrška u radu privrednim subjektima i poslovnoj zajednici Kantona.

Uz prethodno postavljene propise, čija je primjena pod stalnim nadzorom 27 inspekcija oganiziranih u sastavu Uprave, liste provjera su, radi lakšeg i preglednijeg pristupa, sortirane prema inspektoratima koji djeluju kao zasebne organizacione jedinice.
 
Osim boljeg razumijevanja zakona čiju primjenu nadziru kantonalni inspekcijski organi, ovim aktivnostima date su jednake prilike i mogućnosti svim poslovnim subjektima za poslovanje u okviru propisanih zakona.
 
Ovakva metodologija znači i unapređenje transparentnosti procesa rada inspekcijskih organa, a krajnji cilj je efikasno djelovanje na terenu i kvalitetno uređivanje svih oblasti inspekcijskog nadzora, što će na najbolji način koristiti i poslovnoj zajednici u Kantonu Sarajevo.
 
Najvažnije je da navedene aktivnosti imaju svrhu sistemskog uređivanja oblasti poslovanja subjekata inspekcijskog nadzora, kojima represivne mjere nisu jedini način i svrha, a sve kako bi izlazak iz pandemije bio sa što manje gubitaka, s nadom da će postpandemijsko vrijeme donijeti što brži oporavak i stvaranje novih društvenih vrijednosti, ističu iz  KUIP-a KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia