online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predstavnički dom PSBiH: Tražiti kandidatski status u EU za BiH

– Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović pozvao je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) da obavijesti Delegaciju EU u BiH da je taj dom usvojio prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, izmjenama Zakona o VSTV-u BiH i izmjene Zakona o javnim nabavkama BiH te da se u skladu s tim zatraži da Dom naroda PS BiH usvoji odmah, a Evropska komisija odobri status kandidata BiH za članstvo u EU.

Kojović je naveo da ne postoji niti jedan razlog da se parlamentarna procedura odmah ne okonča. U suprotnom, rekao je da, će prilika za BiH biti tek za godinu dana.

Kojović je prijedloge za aktiviranje usvajanja prijedloga zakona o sukobu interesa u institucijama BiH, izmjenama Zakona o VSTV-u BiH i izmjena Zakona o javnim nabavkama BiH, odnosno njihovo usvajanje u Domu naroda PS BiH po hitnom postupku tražio u ime Kluba Naše stranke-Nezavisnog bloka, Kluba poslanika SDP-a, poslanika NES-a i Naroda i pravde.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia