online slots game malaysia
BiznisVijesti

Ministarstvo privrede KS strateški partner 11. Sarajevo Business Foruma

Sarajevo Business Forum održat će se 11. i 12. maja 2022. godine. Registracija učesnika i prijava projekata za sve zainteresirane dostupna je putem oficijelne web stranice: www.sarajevobusinessforum.com.


Ovim ugovorom, Ministarstvo privrede KS omogućit će privrednicima i samostalnim poduzetnicima s područja Kantona Sarajevo i Bosansko – podrinjskog kantona da predstave svoje projekte i proizvodne potencijale investitorima iz cijelog svijeta na 11. Sarajevo Business Forumu.

Delić je naveo je da Ministarstvo privrede KS svoje opredjeljenje da radi na prihvlačenju direktnih stranih i domaćih investicija i razvoju poduzetništva, s krajnjim ciljem poboljšanja ukupnog poslovnog ambijenta, iskazalo osnivanjem odjeljenja za investicije u okviru Ministarstva, izmjenom Zakona o Kantonalnoj agenciji za privatizaciju, dodajući joj ovlaštenja za rad na promociji investicijskih potencijala i privlačenja investicija, ali i preuzimanjem organizacije učešća Bosne i Hercegovine na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija i poduzetništva Expo 2020 Dubai.

Preuzimanje uloge strateškog partnera najvećeg investicionog foruma u BiH, kako je kazao ministar, logičan je slijed navednih aktivnosti.

Imamo mogućnost da budemo najbolji proizvođači i izvoznici u regiji u oblasti prehrambene, prerađivačke, IT, farmaceutske, ali i nekoliko drugih industrija. Ipak, iz godine u godinu mi daleko više uvozimo nego što izvozimo, što će reći da više trošimo nego što proizvodimo. To se mora promijeniti i mi prvenstveno radimo na uklanjanju barijera koje će dovesti do unapređenja poslovnog  ambijenta i razvoja održivog poduzetništva“, istakao je ministar Delić.
Kazao je i da je strateško partnerstvo na SBF-u prilika da se okrenemo razvijanju svijesti o važnosti vlastite proizvodnje, kao i za usmjeravanje ekonomije u tom pravcu.0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia