online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predstavnički dom FBiH: Usvojen finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje

Zastupnici Predstavničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine usvojili su danas Finansijski plan budžeta Federalnog zavoda za zapošljavanje koji iznosi oko 153 miliona KM što je za oko 20 posto više nego prošle godine jer su povećani prihodi iz doprinosa za nezaposlenost.

Obaveza Zavoda je osigurati materijalnu i socijalnu sigurnost nezaposlenih koja podrazumijeva tri zakonska prava. Jedno je pravo na naknadu u slučaju kada osoba ostane bez posla, duga je garantirati zdravstveno osiguranje te dokup staža do tri godine u situaciji kada osoba dođe pred penziju.

Za te namjene ove godine bit će izdvojeno 15 miliona KM, ali na toj stavci potrošeno je svega dva miliona KM prošle godine. Naime, Zavod doznačava sredstva u slučaju kada službe nemaju dovoljnih svojih sredstava da izvrši te obaveze.

Zstupnici su usvojili i finansijski plan Regulatorne komisija za električnu energiju (FERK) za ovu godinu koji je uvećan za gotovo 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia