online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sindikat traži od zastupnika u Skupštini KS da ne podrže Prijedlog Budžeta KS za 2023. godinu

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo pozvao je uoči sjednice Skupštine KS na kojoj će između ostalog biti razmatran i Budžet KS za 2023. godinu, rukovodstvo i sve zastupnike u Skupštini KS da pokažu odgovornost i ne usvoje budžet dok se ne promijeni jednostrana odluka Vlade KS za povećanje boda za 0.5% kojim se neće povećati plata svim radnicima koji primaju platu iz kantonalnog budžeta.

Sindikat od rukovodstva i svih zastupnika u Skupštini KS traži da prepoznaju namjeru svih sedam sindikata koji čine Koordinaciju, koja se zalaže da svaki radnik, od čistačice do premijera, dobije isto povećanje od 120 KM.

Razlog za to je inflacija koja nas je sve isto pogodila, cijena hljeba, mlijeka i svi ostalih životnih namirnica je isto visoka i za čistačice, komunalne radnike, vozače tramvaja, policajce, učitelje i nastavnike, službenike i namještenike, nosioce izvršne i zakonodavne vlasti i zato smo stava da zajednički trebamo i moramo pronaći način da svi isto iznesemo i preživimo ova poskupljenja.

U okviru pregovora pokušali smo ukazati na sve ovo Vladi Kantona Sarajevo, ali jednostavno Vlada nije imala dovoljno sluha.

Sindikati nemaju drugi način mimo socijalnog dijaloga izražavati nezadovoljstvo nego putem protesta i štrajka, do sada smo to radili i opet ćemo čim se steknu svi zakonski uslovi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia