online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Predstavljanje prvog ‘Putujućeg vrtića’ u Kantonu Sarajevo

Caritas Švicarske, JU “Djeca Sarajevo” i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u sklopu projekta “Predškolsko obrazovanje za svu djecu- PEACH”, koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Vlada Lihtenštajna, danas će predstaviti početak rada prvog “Putujućeg vrtića” u Kantonu Sarajevo koji će omogućiti djeci iz ruralnih sredina priliku da pohađaju predškolsko obrazovanje.

Rad “Putujućeg vrtića” bit će prezentiran danas u dvorištu OŠ “Srednje” u Srednjem, sa prigodnom manifestacijom mališana JU “Djeca Sarajeva”.

Cilj pokretanja Putujućeg vrtića u sklopu JU “Djeca Sarajevo” je učiniti pristupačnim predškolski odgoj i obrazovanje za svu djecu iz ruralnih područja kao i marginaliziranih grupa.

Putem ovog programa kod djece će se razvijati dodatne vještine, te kroz igru i strukturirane aktivnosti omogućiti razvoj interesovanja za učenje i istraživanje, saopćeno je iz Caritasa Švicarske. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia