Bosna i HercegovinaVijesti

Islamic Relief BiH dodijelio 50 studentskih stipendija

Jučer je u hotelu Europa u Sarajevu upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli godišnjih stipendija između Islamic Relief-a Bosne i Hercegovine i studenata dobitnika stipendije.

Ove godine studentske stipendije dobilo je 50 studenata koji dolaze iz Konjica, Tuzle, Vareša, Stoca, Gračanice, Sarajeva, Cazina, Zenice, Bihaća, Busovače, Travnika i Mostara. Zbog propisanih epidemioloških mjera ceremoniji je prisustvovalo 10 studenata, dok će ostali putem pošte dobiti svoje ugovore.

Kroz projekat Unapređenje ekonomsko-socijalne stabilnosti za djecu bez jednog ili oba roditelja koji finansira partnerski ured Islamic Relief Kanada, godišnjim studentskim stipendijama pomažemo mlade da preuzmu inicijativu u vlastitom životu i školovanju. Ovom dodjelom podržali smo studente koji se školuju na raznim fakultetima u svim oblastima. Među dobitnicima stipendije su studenti sa medicinskog, ekonomskog, elektrotehničkog i drugih fakulteta.

„Jako sam se obradovao kad su me kontaktirali iz Islamic-a i obavijestili me da sam dobio stipendiju. Islamic Relief mi je puno pomagao još od kad sam kao dijete ostao bez oca i pomagali su me kroz program sponzoriranja djece bez jednog ili oba roditelja do moje 18-te godine. To mi je jako puno značilo kao i ova stipendija koju sam sad dobio“. – Redžepagić Bilal, student Arhitektonskog fakulteta.

„I prije sam bila primalac Islamic Relief stipendije, želim da se zahvalim i zaželim da i dalje ova organizacija ostane ovako dobra i da i dalje pomaže drugima, pogotovo u ovako teškim situacijama u kojoj se svi nalazimo“. – Alma Hasanbegović iz Visokog, studentica Fakulteta političkih nauka.

Vrijednost projekta dodjele godišnjih stipendija je 68.323 KM.

2015 i 2016. godine Islamic Relief je implementirao slične projkte kroz koje je na isti način podržao 100 studenata i 30 sportista.

Islamic Relief Worldwide je međunarodna humanitarna organizacija koja je za 35 godina svog postojanja promijenila živote više od 110 miliona ljudi u više od 40 zemalja širom svijeta. U Bosni i Hercegovini djeluje od 1992. godine i od tada do danas pomaže da se ova zemlja gradi i raste kroz razne projekte samoodrživosti, pomaganja najugroženijima, pružanja pomoći u vanrednim situacijama i podrške obrazovanju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.