Bosna i HercegovinaVijesti

Predmet “Dženan Memić“: Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor Muameru Ožegoviću i Alisi Ramić

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor za dvoje osumnjičenih u predmetu istrage stradanja Dženana Memića, a riječ je o osumnjičenima Muameru Ožegoviću i Alisi Ramić.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine jučer je predložilo mjeru pritvora za četvoro osumnjičenih u predmetu “Dženan Memić“, a odlukom Suda Bosne i Hercegovine pritvor je određen za dvije osobe.

“Sud Bosne i Hercegovine je odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima Muameru Ožegoviću, Alisi Ramić, Nebojši Veljoviću i Nedžadu Hrvatu, donio rješenje kojim je prihvatio prijedlog Tužilaštva u odnosu na osumnjičene Muamera Ožegovića i Alisu Ramić, te odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje i razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke b) i d) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine. Sud nije prihvatio prijedlog Tužilaštva u odnosu na osumnjičene Nebojšu Veljovića i Nedžada Hrvata“, navodi se u saopćenju Suda BiH.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.