Vijesti

TVSA/VIDEO: Potpisan ugovor za izgradnju oborinske odvodnje u Dobroševićima

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predstavnik konzorcija firmi Manjo i Bosman potpisali su danas u Sarajevu ugovor za izgradnju oborinske odvodnje u ulici Ranovačka u MZ “Dobroševići”.

Efendić je izjavio da su to prvi projekti kanalizacione mreže u Dobroševićima koji, zajedno s MZ Reljevo, teritorijalno čine pola općine Novi Grad.

– To područje nažalost nema riješeno pitanje recipienta za fekalnu kanalizaciju zbog čega su jako opterećeni lokalni oborinski kanali, što predstavlja higijenski ali i rizik od plavljenja – naveo je Efendić.

Pojasnio da će izgradnjom odvodnje za koju je danas potpisan ugovor biti ucijevljeno oko 600 m takvih kanala, a prethodno je isti takav cjevovod izgrađen u u ulici Mihaljevska u dužini od skoro jednog kilometra.

Vrijednost ugovora je 185.000 KM, a u narednom periodu planirano je provođenje sličnog projekta i u Paljevskoj ulici u naselju Reljevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.