online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan ugovor o zakupu poslovnih prostorija za potrebe JU Biblioteke Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo i direktorica JU Biblioteka Sarajevo potpisali su ugovor o zakupu poslovnih prostorija za potrebe JU Biblioteka Sarajeva. Ugovorom je Općina Javnu ustanovu, kao zakupca oslobodila plaćanja zakupnine za obavljanje bibliotečke djelatnosti, a u skladu sa odlukom Općinskog vijeća. U pozajmljenom odjeljenju u Paromlinskoj 35, u slobodnom pristupu biće dostupna bibliotečka građa dječije književnosti i obavezne lektire, djela domaće i svjetske književnosti, te stručna literatura iz oblasti društvenih nauka. Svečano otvaranje planirano je 19. decembra tekuće godine.

Mi smo bili u prilici da se već upoznamo sa dosta lošim i teškim uslovima u kojima je pozajmno odjeljenje JU Biblioteka Sarajeva radilo, a tiče se opštine Novo Sarajevo. Ti prostori su bili dosta neuslovni za držanje i bibliotečke građe i za rad uposlenika i generalno je od početka nekako postojala potreba da se iznađe neki novi prostor“, rekao je Hasan Tanović, načelnik općine Novo Sarajevo.

Zadovoljni smo zbog naših korisnika koji će od danas imati priliku koristii jedno novoopremljeno, renovirano potpuno odjeljenje, koje zadovoljava bibliotečke standarde za smještaj građe. Ja se nadam da će ovu dobru praksu prepisati i druge lokalne zajednice” , kaže Merima Lendo, direktorica JU Biblioteke Sarajeva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia