online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Potpisan sporazum o saradnji na 80 infrastrukturnih projekata u BiH, vrijedan 2,5 miliona

U Sarajevu je u utorak potpisan sporazum o saradnji na 80 infrastrukturnih projekata u Bosni i Hercegovini, s ciljem obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici.

Sporazume o saradnji su u zgradi Parlamentarne skupštine BiH potpisali zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Dževad Mahmutović, predsjednik Komisije za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine Davor Čordaš i direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković.

Riječ je o projektima koji su odabrani po Javnom pozivu za obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici, a iz sredstava za 2022. godinu.

Predsjednik Komisije za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine Davor Čordaš izjavio je da je danas potpisan sporazum s općinama, gradovima i vjerskim zajednicama u iznosu od 2,5 miliona konvertibilnih maraka.

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Dževad Mahmutović rekao je da je državno ministarstvo dvije godine bilo spriječeno da sprovodi svoje programske aktivnosti zbog neusvajanja budžeta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia