online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Delegati Doma naroda Parlamenta FBiH preuzeli uvjerenja o osvojenom mandatu

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine delegatima su uručena uvjerenja o osvojenim mandatima, nakon čega je uslijedilo polaganje svečane zakletve.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović čestitao je novoizabranim delegatima, te podsjetio da je CIK na svojoj sjednici krajem decembra donio odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH koja je objavljena u Službenom glasniku.

– Današnjom dodjelom uvjerenja o osvojenim mandatima završava se etapa posrednih izbora u FBiH. Sada slijedi izbor predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH, kao i izbor po pet delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda u skladu sa Izbornim zakonom BiH – podsjetio je Arnautović.

Prema izmjenama dosadašnjih ustavnih i zakonskih pravila koje je nametnuo visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt, Dom naroda Federalnog parlamenta ima ukupno 80 članova, umjesto 58 kao dosad.

Na današnjoj sjednici Doma naroda FBiH izabrana je Privremena mandatno-imunitetska komisija koju čine: Vibor Handžić (predsjednik), Tomislav Mandić (zamjenik), Ivan Odak (član), Irma Memidžan (član), Mladen Lonić (član), Izen Hajdarević (član), Dragana Damjanović (član).

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia