online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan memorandum o saradnji zaunaprjeđenje dječije zaštite u Kantonu Sarajevo

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović, zajedno sa šeficom Odjeljenja za socijalnu zaštitu, zaštitu civilnih žrtava rata i zaštitu porodice sa djecom  Smaragdom Lučkin posjetila je organizaciju Save the Children.

Sa direktoricom ove organizacije za sjeverozapadni Balkan Nevenom Milutinović i njenim timom razgovarale su o pravcima i modalitetima buduće saradnje, s ciljem unapređenja dječije zaštite u Kantonu Sarajevo.

Na sastanku su, kao zajedničke tačke djelovanja detektovane oblasti rane intervencije i socijalne inkluzije djece s poteškoćama u razvoju, podrška porodicama kroz osnaživanje roditeljstva, te podrška djeci koja su u riziku da postanu žrtve trgovine ljudima.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Javna ustanova “Kantonalni centar za socijalni rad” i organizacija Save the Children već sarađuju u osiguravanju kvalitetne usluge djeci bez pratnje i razdvojenoj djeci migrantima na području KS. Povod za posjetu je, između ostalog, bio i potpisivanje Memoranduma o saradnji u ovoj oblasti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia