online slots game malaysia
Vijesti

“Podrška zdravstvenoj tranziciji”: JU Dom zdravlja KS donirano osam laptopa

Dansko vijeće za izbjeglice (DRC) jača kapacitete zdravstvenog sistema s namjerom unapređenja kvalitete usluga koje se pružaju ljudima u pokretu i lokalnim građanima.

S tim u vezi ovo vijeće isporučilo je osam laptopa Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo (JUDZKS).

JUDZKS/web

“Postali smo bogatiji kao profesionalci i kao ljudi, radeći s ljudima u pokretu svih generacija koji trenutno borave na teritoriji Kantona Sarajevo. Važno je naglasiti da su naše kolege motivisane da rade s izraženom empatijom prema migrantima, izbeglicama i tražiocima azila, kao i njihovim problemima”, kazao je Abdel Baltić, generalni direktor JUDZKS.

Samir Ahmetović, voditelj DRC zdravstvenog tima kazao je: “Naša saradnja s JUDZKS prethodnih godina bila je više nego efikasna i zahvalni smo zdravstvenim radnicima koji pružaju medicinsku pomoć ljudima u pokretu, u ambulantama koje su formirane u prihvatnim centrima, ali i u zdravstvenim ustanovama kada je to potrebno”, također ističe kako će nastaviti podržavati rad zdravstvenih ustanova širom BiH osiguravanjem medicinske opreme i uređaja ili renoviranjem potrebnih odjela.

Projekat “Podrška zdravstvenoj tranziciji” počeo je s realizacijom u augustu 2022.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia